Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΖΕΣΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, που έλαβε χώρα σε διάστημα 10 ετών και αφορά περίπου 50.000 ανθρώπους που κατανάλωναν τσάι και δεν κάπνιζαν ούτε κατανάλωναν σημαντική ποσότητα αλκοόλ, προέκυψε ότι η λήψη μεγάλων ποσοτήτων τσαγιού (μαύρου ή πράσινου) μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα ποσοστά καρκίνου του οισοφάγου. Πιο συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν ποσότητα τσαγιού μεγαλύτερη των 700 mL την ημέρα, σε θερμοκρασία πάνω από 60 βαθμούς Κελσίου, είχαν 90% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου από όσους κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες και σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Οι συγγραφείς, παρότι στη μελέτη δεν αποδείχτηκε στατιστικά σημαντική συσχέτιση αλλά πιθανή αιτιώδης συσχέτιση, προτείνουν σε όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τσαγιού, να περιμένουν πρώτα να κρυώσει και μετά να το απολαύσουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μελέτη δίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου