Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΣΗΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ? ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΑΣ!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που παρουσιάστηκε στην 83η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Japanese Circulation Society, η ανάγκη κάποιου για νυχτερινή ούρηση έστω και μία φορά κάθε βράδυ, θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Η έρευνα αξιολόγησε 3.749 Ιάπωνες που υποβλήθηκαν σε ετήσιο έλεγχο το 2017, κατά τον οποίο μετρήθηκε η αρτηριακή πίεση και σημειώθηκε εάν οι συμμετέχοντες είχαν νυκτουρία, αποδεικνύοντας ότι η νυκτουρία συνδέεται σημαντικά με την υπέρταση.
Ο Dr. Satoshi Konno δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι το να ξυπνά κάποιος τη νύχτα για να επισκεφτεί την τουαλέτα συνδέεται με 40% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχει υπέρταση. Μάλιστα όσο περισσότερες επισκέψεις κάνει τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την πάθηση.
Παρότι η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι η νυκτουρία προκαλεί άμεσα υπέρταση, οι ερευνητές συνιστούν σε όποιον σηκώνεται τη νύχτα για να πάει στην τουαλέτα να μετρά την πίεση του και να προσέχει την κατανάλωση αλατιού, η οποία έχει αποδειχτεί σε προηγούμενες μελέτες ότι σχετίζεται με την υπέρταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου